• home Home
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Recenzije
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightRecenzija albuma “Note To Self” – Jah9

Novosti

Recenzija albuma “Note To Self” – Jah9

todayApril 26, 2020 30

Background
share close

Ako postoji savršeno trenutak da se objavi album koji podiže samopouzdanje, svijest, meditaciju kao i snagu žene – taj trenutak je sada. Nakon svoja prva dva albuma “New Name” i “9”, treći album “Note To Self” ima sasvim novo značenje gdje sadašnja verzija Jah9 razgovara sa svojom mlađom verzijom, uvjeravajući je da može i treba nastaviti koračati kroz život bez obzira na ono s čime se suočava, jer će prevazići taj period. Naravno, ona svoje iskustvo prenosi na slušaoca kako bi na taj način ojačala samopouzdanje i životni kompas onoga ko želi da čuje.

Album se sastoji od hitova koji su objavljeni ranije poput “Heaven (Ready Fi Di Feeling)”, “Love Has Found I” (Lični favorit), “Ma’at”. I svaka pjesma ima različit “otkucaj srca”, drugačiju poruku, drugačiji ton – na primjer, trenuci poezije u “The Reflection”, “Mindstorm”, “In The Beginning” sve do džezi pjesme “Could It Be”.

Dakle, kada slušate ovaj album, imate osjećaj da vam Jah9 govori “Želim razgovarati s tobom, slušaj šta ti imam reći.” Danas većina izvođača objavljuje albume kojima je jedini cilj postizanje visine u muzičkom poslu. Jah9 je uradila nešto potpuno drugačije, otvorila je svoj um i dušu. Ako biste me pitali da jednom riječju opišem cijeli album, bilo bi to „ljekovito“.

Pjesnikinja se pobrinula da ovaj projekat predstavlja najbolje od nje, i osjeća se želja da svi njeni fanovi žive život uzvišene svijesti. Ovo muzičko uzvišenje nije samo za um, već i za um i za tijelo, jer um i tijelo čine naše postojanje.

Još jednom, kao i na njenim prethodnim albumima, cijenit ćete zvučno istraživanje i pristup producenta: Jeremy Harding, Clive Hunt, Romario ‘Runkus’ Bennett, Iotosh Poyser, Romaine Arnett i Jah9. Garantujemo da ćete imati nekoliko favorita.

Album se možete kupiti na ovo LINKU

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%