• home Home
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Singles
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_right“Free Up” novi singl Samore

Novosti

“Free Up” novi singl Samore

todayMay 29, 2020 27

Background
share close

Prije dvije godine, ova surinamsko-holandska reggae pjevačica koja nosi ime Samora Souprayen, front dama benda “Samora”, stupila je na reggae scenu i njihovi energični nastupi širom Evrope ostavili su jak utisak na publiku. Samorin reggae zvuk je pod velikim uticajem modernog soula, funka i popa. Nakon svog debitantskog albuma „Moengo“ (naziv albuma po gradu u Surinamu), i dva singla „Little Green Bag“ i „Keep My Fire lit“ 2019. godine, Samora je započela 2020. godinu sa singlom „Free Up“, pjesmom o rastu mudrosti i  boljoj verziji sebe puštajući stare rutine koje vas sprečavaju u razvijanju.

"Sa svojim uigranim bendom Samora oduševljava publiku i osvaja kako binu tako i festivale duž Holandije i inostranstva ."

Samora

Free up” riddim komponovao je  Res Staudenmann. Originalnu verziju bita (ritma) je napisao Thomas Ola za švajcarsku pjevačicu Irinu Mossi. Budući da ova pjesma nikada nije objavljena u ovoj verziji, Res Staudenmann je odlučio razviti instrumental, snimiti ga i miksati te objaviti Riddim Selekciju pod nazivom “Female Reggae Voices“, što nekolicini Reggae umjetnica pruža mogućnost da se okupe pod jednim albumom zajedno, te da se tako kao grupacija čuju i vide, što će proizvesti više priznanja kao i dosegnuti širi dijapazon ili spektar publike. “Female Reggae Voices” biti će objavljen u ljeto 2020. godine.

Čitajte više o Samori i zapratite projekte na njenoj oficjalnoj web stranici: Samora Offical Website.

Materijal omogućio: Boomrush Promotions. Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%