• home Home
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Singles
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightNovi singl Kenyatta Hill-a i legendardnog Culture sastava

Novosti

Novi singl Kenyatta Hill-a i legendardnog Culture sastava

todayMay 14, 2020 25

Background
share close

Bilo da ste u reggae-u dugi niz godina, ili tek početnik, male su šanse da niste čuli za jedan od stubova reggae muzike – Culture bend i legendardnoga Joseph Hill-a. Joseph je napustio svijet sada već davne 2006 godine i iza sebe ostavio troje djece: Kenyattu, Afrine i Andreu. Dok je Afrine imala ulogu pratećeg vokala u Culture, Andrea i ne toliko pri muzici, sin Kenyatta je odlučio da nastavi stopama svoga oca, te je i preuzeo glavnu ulogu kultnom bendu “Culture” gdje su još prisutni “originalni” članovi benda Albert Walker i Telford Nelson.

Albert Walker (lijevo), Joseph Hill (sredina), Telford Nelson (desno)

Postavlja se pitanje, da li je Kenyatta dostojan nasljednik lika i dijela njegova oca? Sigurno da jeste. Stil je nešto drugačiji i drago nam je da ne upada potpuno u sliku svoga oca, a da nema nešto i sam da kaže. Karijera ovoga nadarenoga muzičara je krenula, kako to često i biva, prepjevavanjima najvećih hitova svoga oca poput “Two Seven Clash”, “See Dem A Come”, Wings of A Dove”, “Fussing and Fighting” i drugih. Mladalačka energija Kenyatte se osjeća u izvođenu ovih hitova, te je i sam stil izvođenja nešto brži ali ništa manje ritmičan i dopadljiv.

Elem, nisam imao priliku pisati o nasljednjiku pa nekako se trudim da nadomjestim bitne stavke koji se tiču početka Kenyatte, vratimo se na naslov. “Free Africa” se odmah otvara sa duvačkom sekcijom i podvlači se crta “Afrika je za Afrikance” i onda se pominju ratovi u Zimbabveu, Libiji i ostalim krvoprolićima izazvanim od strane spoljnih faktora, i naravno poruka “Oslobodite Afriku”. Uz Kenyattu i orginalne članove benda, na numeri gostuje basista Alborosija Michael Fletcher. Numera kao i dab verzija su producirane i snimljene od strane Kenyattinog bubnjara Freddy Poncin-a a sve je snimljeno u amesterdamskom Earth Works studiju.

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%