• home Home
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Singles
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightNova numera: “King of Kings” od Black Am I pod palicom Damian Marley-a

Novosti

Nova numera: “King of Kings” od Black Am I pod palicom Damian Marley-a

todayJuly 22, 2020 34

Background
share close

Ako se zbog čega bavimo muzikom, onda je to zbog ovakvih muzičara. U posljednje vrijeme sam preplavljen raznim stvarima, ali kada čujem ovakav kvalitet ostavljam sve ostalo i pišem o tome.

Kako za njega kažu “jedna od najsvijetlijih tačaka mladih talenata”, Black Am I je regrutovan od strane “Ghetto Youths International” izdavačke kuće. A ako niste upoznati, tu izdavačku kuću vodi Damian Marley lično.

“King of Kings” zvanično izlazi na rođendan Emperora Haile Selassia koji je 23. Jula, a to je sutra. Bilo da ste tek zašli u ovu muzičku granu ili ste okorijeli ljubitelj reggae muzike, znate ko je Haile Selasie za Rastafarijance. Selassie je proglašen za Božanstvo i smatra se inkarnacijom Isusa Hrista . Rođenje Ras Tafari Makonnena (ime pod kojim je Haile Selassie rođen) je praznik u Etiopiji. Mogao bih sada da ulazim u detalje i kažem da se to odnosi samo na pravoslavni dio Etiopije, ali ne i za onaj islamski. Ali neki drugi put ćemo o tome.

Black Am I

Black Am I trenutno promoviše njegov debitanski album “Living Dread” koji se sastoji od sedam numera. Kada bismo htjeli da ga muzički etiketiramo kroz podrpavce, rekli bismo da se se koristi kombinacijom Dancehall-Klasični Roots. Na “Living Dread” albumu možete čuti od vesele “In The Ghetto” numere sve do tvrđe “Samson Strength”. I sve su to lijepe stvari koje možete čuti kod nas u rotaciji.

Ali prošlo je više od sedam godina kada su snimljene neke numere sa “Living Dread” debitanskoga albuma. I danas, odnosno sutra, izlazi jedna vrlo zrela numera koja je nešto sporija ali i tvrđa po zvuku. “King of Kings” veliča Kralja Kraljeva kako zovu Haile Selassija, govori o milosrđu, čudima i radostima koje je donio i donosi Rastafarijancima. I sudeći po svemu, to je tek početak ovoga mladoga muzičara.

Autor: Jah Tooth

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%