• home Home
  • keyboard_arrow_right Novosti
  • keyboard_arrow_right Recenzije
  • keyboard_arrow_right Posts
  • keyboard_arrow_rightNovi album Micah Shemaiah “Still”

Novosti

Novi album Micah Shemaiah “Still”

todayOctober 30, 2021 86 3 5

Background
share close

Micah Shemaiah i novi album. Nova produkcija, nova kuća. Rekoh “Odlično”. 

Ali prije nego što krenem preslušavati njegov album i pisati ovu recenziju, da pustim njegovu stvar “Keep on keeping on”. Numeru koja ga je stvaila na moj radar. Da mi to bude norma i vodilja za ono što ću reći za ovo dijelo. 

Micah Shemaiah se inače šeta oko naše radio stanice kroz razne kolaboracije (Hornsman Coyote), promotivne kuće, izdavačke kuće. Bili smo tu kada je bio naših starih partnera “Evidence Music”, i sada smo tu kada je pod drugom kućom i našim novim partnerom “Zion High Productions. I uz dužno poštovanje prema našoj braći iz Evidenca, raduje nas što je Micah opet u Roots fazonu koji mu tako dobro stoji. Micah Shemaiah je baš poput glavne numere, prirodan čovjek (Natural Man). 

O Albumu

O kakvom se albumu radi? Odličnom. Kakav je konceptualno album? Prosudite po naslovima numera: “Spiritual”, ” Angels in Zion”, “Natural Man”, “Roots Rock Sound”. 

Ono što naglašava “Zion I Kings Productions” da su njihov žig hardkor Roots Reggae ridimi. I upravo tako zvuči komplet album. Strašno volim taj “Slow & Deadly” ritam koji prati duvačka sekcija. To je nesumnjivo definicija svakog dobrog rootsa koji kupuje ljubitelje ovoga žanra. 

Sam Micah na ovom albumu je emotivan, univerzalan, te otvara čakre slušaocu već na prvu loptu. 

Rokaj druže. 

Tehnički zaista nema zamjerki čitavom albumu. Sve je u harmoniji i masterovano na visokom nivou. Meštar  Laurent “Tippy I” Alfred obavio je sjajan posao kao i čitava ekipa oko ovoga albuma. A ekipa je ogromna. Počevši od pratećih vokala legendardnih Mighty Diamondsa do nedavno preminuloga Daltona Brownija. 

Album “Still” je nesumnjivo jedan od top pet izdanja roots reggae albuma ove godine, već sada možemo reći. 

 

Autor: Jah Tooh

Written by: reggaeneracija

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.


0%